Rosso salát s tuňákem, vejcem a cherry rajčátky

24 min.
Česká republika

Ingredience

  • Ochucený tuňák
    • 1lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 80gramůTuňák drcený ve vlastní šťávě
    • 1kusOkurky Znojmia
    • 0,5kusCibulka jarní
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme listy z 1/2 malého hlávkového salátu. Omytá cherry rajčata rozpůlíme. Z konzervovaného hrášku si odebereme a scedíme 1 lžíci hrášku. Jednu malou sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kostičky. Očistíme malou jarní cibulku a pokrájíme ji na tenké kroužky. Natvrdo uvařené vajíčko rozkrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Tuňáka ve vlastní šťávě (např. zn. Isabel) dáme do misky. Přidáme k němu hrášek, okurku, 1/2 cibulky a vše promícháme. Podle chuti dosolíme nebo opepříme.
  • 3
    Na talíř ozdobně poklademe listy salátu, doprostřed dáme ochuceného tuňáka, okolo ozdobně poklademe cherry rajčata, čtvrtky vajec, posypeme zbytkem cibulky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.