Roštěná po rusku
50 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 30gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 200gramůČervená řepa
- 50gramůKřen
- 100gramůSlanina vepřová
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme. Současně s roštěnou opečeme plátek slaniny.
- 2Výpek z masa zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme polovinu dávky másla, přilijeme smetanu, přisolíme a procedíme.
- 3Žampiony nakrájené na plátky podusíme se zbylým máslem a vložíme do smetanové šťávy.
- 4Nakonec roštěnou přelijeme smetanovou šťávou se žampiony, ozdobíme plátkem slaniny, okapanou a drobně nakrájenou červenou řepou a strouhaným křenem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.