Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
56 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
617 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky roštěnek naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme je proužky slaniny a zaprášíme hladkou moukou.
  • 2
    Máslo rozehřejeme, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a slaninu. Poté plátky na cibuli opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a necháme dusit do měkka.
  • 3
    Na samý konec přidáme do šťávy smetanu smíchanou s rovnou lžíci hladké mouky, nasekané kapary a velmi krátce povaříme.
  • 4
    Jako přílohu podáváme opečené brambory, těstoviny, knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.