Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary sterilované
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
56 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
617 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky roštěnek naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme je proužky slaniny a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Máslo rozehřejeme, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a slaninu. Poté plátky na cibuli opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a necháme dusit do měkka.
- 3Na samý konec přidáme do šťávy smetanu smíchanou s rovnou lžíci hladké mouky, nasekané kapary a velmi krátce povaříme.
- 4Jako přílohu podáváme opečené brambory, těstoviny, knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.