Roštěnky s hráškem
35 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 400gramůHranolky
- 240gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, posypeme solí, mletou paprikou a lehce obalíme v mouce.
- 2V pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty. Roštěnky vyjmeme z pánve, na zbylém tuku usmažíme 4 volská oka z vajec, přidáme nakládaný hrášek a na pánvi prohřejeme. Zvlášť v troubě usmažíme bramborové hranolky.
- 3Na talířích upravíme plátky masa, na ně položíme volská oka, obložíme smaženými hranolkami a posypeme hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.