Roštěnky s hráškem

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 400gramůHranolky
    • 240gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 4kusyVejce slepičí
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, posypeme solí, mletou paprikou a lehce obalíme v mouce.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty. Roštěnky vyjmeme z pánve, na zbylém tuku usmažíme 4 volská oka z vajec, přidáme nakládaný hrášek a na pánvi prohřejeme. Zvlášť v troubě usmažíme bramborové hranolky.
  • 3
    Na talířích upravíme plátky masa, na ně položíme volská oka, obložíme smaženými hranolkami a posypeme hráškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.