Rozinková bábovka
65 min.
Ingredience
- 0,75hrnekCukr krupice
- 0,5hrnekOlej stolní
- 1hrnekMouka polohrubá
- 1hrnekVoda pitná
- 0,75kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 0,5kusCukr vanilka
- 3lžíceHrozinky
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,5hrnekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně k nim střídavě zašleháváme olej, mouku a vodu. Poté vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Zvolna pečeme 40 - 45 minut.
- 2Před podáváním bábovku pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.