Rozinková bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 0,75hrnekCukr krupice
    • 0,5hrnekOlej stolní
    • 1hrnekMouka polohrubá
    • 1hrnekVoda pitná
    • 0,75kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 0,5kusCukr vanilka
    • 3lžíceHrozinky
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 0,5hrnekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně k nim střídavě zašleháváme olej, mouku a vodu. Poté vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Zvolna pečeme 40 - 45 minut.
  • 2
    Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.