Rozinkové bochánky
40 min.
Ingredience
- 1šálekHrozinky
- 1lžičkaCukr vanilka
- 4lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2kusyCukr skořicový
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 2,75šálkyCukr krupice
- 4šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
3 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, přimícháme prochladlé rozpuštěné máslo a vanilkový cukr (nebo esenci). Střídavě vmícháváme mouku s práškem do pečiva, sůl a mléko. Nakonec do těsta přimícháme nakrájené rozinky.
- 2Kopečky z těsta klademe na vymazaný plech pomocí lžíce dále od sebe. Posypeme je skořicovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.