Rozinkové řezy

175 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.
  • 2
    Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.
  • 3
    Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.
  • 4
    Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.