Rozinkové řezy
175 min.
Ingredience
- 250gramůMargarín
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůHrozinky
- 125gramůTřešně
- 5gramůKoření perníkové
- 1lžíceMartell cognac
- 250gramůŠvestky sušené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.
- 2Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.
- 3Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.
- 4Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.