Rozinkový pudink
15 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůHrozinky
- 50mililitrůRum
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem.
- 2Do šlehače vlijeme mléko, přidáme mouku, vejce, rozehřáté vlahé máslo a vše vyšleháme do pěny. Přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu, sůl a rum slitý z rozinek. Promícháme a směs vlijeme do vhodné hlubší nádoby. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 10 minut. V polovině vaření nádobu vyjmeme a do pudinku vmícháme rozinky.
- 3Po dopečení necháme pudink v nádobě ještě 10 minut stát.
- 4Pudink podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.