Rozinkový pudink

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem.
  • 2
    Do šlehače vlijeme mléko, přidáme mouku, vejce, rozehřáté vlahé máslo a vše vyšleháme do pěny. Přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu, sůl a rum slitý z rozinek. Promícháme a směs vlijeme do vhodné hlubší nádoby. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 10 minut. V polovině vaření nádobu vyjmeme a do pudinku vmícháme rozinky.
  • 3
    Po dopečení necháme pudink v nádobě ještě 10 minut stát.
  • 4
    Pudink podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.