Rozmarýnová sůl

10 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
16 kcal
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
209 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmarýn roztlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přisypeme mořskou sůl a promícháme. Citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme velmi najemno, přimícháme k rozmarýnové soli, důkladně promícháme, až vznikne kašička. Tu rozprostřeme na skleněnou nebo kovovou podložku a necháme vyschnout. Sůl se v kašičce rozpustí, ale po vyschnutí zase ztvrdne. Usušenou ochucenou sůl rukama rozemneme nadrobno.
  • 2
    Používáme při grilování ryb, drůbeže, ale i do salátů z čerstvé zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.