Rožmberský kapr
70 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceVíno bílé
- 600gramůKapr obecný
- 1lžíceKopr čerstvý
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.
- 2Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.
- 3Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.
- 4Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.
- 5Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.