Rožmberský kapr

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.
  • 2
    Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.
  • 3
    Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.
  • 4
    Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.
  • 5
    Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.