Rozpeky se švestkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z přísad připravíme kynuté těsto jako na koláče.
  • 2
    Potom z těsta rozválíme asi 1cm vysoký plát a rádýlkem jej nakrájíme na čtverečky. Do středu každého dáme vypeckovanou švestku a zasypeme ji mletým mákem smíchaným s cukrem. Okraje přehneme a spojíme. Povrch pokapeme máslem.
  • 3
    Po vykynutí rozpeky urovnáme na pomaštěný plech a v troubě je upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.