Rozpeky se švestkami
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 500gramůŠvestky
- 4lžíceMák mletý
- 0,13litrMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z přísad připravíme kynuté těsto jako na koláče.
- 2Potom z těsta rozválíme asi 1cm vysoký plát a rádýlkem jej nakrájíme na čtverečky. Do středu každého dáme vypeckovanou švestku a zasypeme ji mletým mákem smíchaným s cukrem. Okraje přehneme a spojíme. Povrch pokapeme máslem.
- 3Po vykynutí rozpeky urovnáme na pomaštěný plech a v troubě je upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.