Rozpustilé lanýžové košíčky
42 min.
Ingredience
- Náplň
- 350gramůČokoláda hořká
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceLikér pomerančový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKoňak Armaňak
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr krupice
- 5lžicVoda pitná
- 90gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
72 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.
- 2Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.
- 3Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.