Rozpustilé lanýžové košíčky

42 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
72 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.
  • 2
    Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.
  • 3
    Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.