Rukolový salát s parmezánem
10 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl mořská
- 4hrstiRukola
- 50gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
411 mg
Cukr
256 mg
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme olivový olej s citronovou šťávou a solí. Přidáme omyté listy rukoly, dobře promícháme a přendáme do servírovací mísy.
- 2Sýr nakrájíme škrabkou na hoblinky a posypeme jimi salát v míse. Podle chuti opepříme a podáváme.
- 3Salát je výborný k rybám, mořským plodům, rožněným masům nebo jako předkrm s chlebem a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.