Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky masa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Citrony omyjeme horkou vodou a z jednoho z nich ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu rozšleháme se 4 lžícemi olivového oleje, opepříme a přimícháme citronovou kůru. Marinádou přelijeme nakrájené maso a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.
  • 2
    Jahody omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na špalíčky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme zbytek oleje, maso vyndáme z marinády a zprudka po obou stranách opečeme. Ve zbytku oleje opečeme jarní cibulku a odložíme ji stranou.
  • 4
    Do pánve přelijeme marinádu, přidáme vymačkanou šťávu z druhého citronu a prudce povaříme. Přidáme máslo, omáčku ochutíme solí a pepřem. Plátky masa vložíme zpátky do omáčky a vše prohřejeme.
  • 5
    Na talíře upravíme maso, obložíme je rukolou, jahodami a jarními cibulkami. Vše pokapeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.