Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami
35 min.
Ingredience
- 120gramůVepřové maso libové
- 2kusyCitrony
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř bílý
- 300gramůJahody zahradní
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Citrony omyjeme horkou vodou a z jednoho z nich ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu rozšleháme se 4 lžícemi olivového oleje, opepříme a přimícháme citronovou kůru. Marinádou přelijeme nakrájené maso a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.
- 2Jahody omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na špalíčky.
- 3V pánvi rozpálíme zbytek oleje, maso vyndáme z marinády a zprudka po obou stranách opečeme. Ve zbytku oleje opečeme jarní cibulku a odložíme ji stranou.
- 4Do pánve přelijeme marinádu, přidáme vymačkanou šťávu z druhého citronu a prudce povaříme. Přidáme máslo, omáčku ochutíme solí a pepřem. Plátky masa vložíme zpátky do omáčky a vše prohřejeme.
- 5Na talíře upravíme maso, obložíme je rukolou, jahodami a jarními cibulkami. Vše pokapeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.