Rumová bábovka

101 min.
Francie

Ingredience

    • 15gramůDroždí
    • 10gramůCukr moučkový
    • 5gramůSůl
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 350gramůCukr krupice
    • 550mililitrůVoda pitná
    • 30mililitrůRum
    • 200gramůDžem meruňkový
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 60gramůHrozinky
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci. Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
  • 2
    Máslo pokrájíme na drobné kousky a položíme na povrch těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě.
  • 3
    Hrozinky namočíme do rumu a vmícháme do těsta, lehce zapracujeme i s kousky másla.
  • 4
    Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
  • 5
    Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme rum.
  • 6
    Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
  • 7
    Džem rozehřejeme s 50 ml vody a vzniklou směsí potřeme povrch bábovky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.