Rumová bábovka
101 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 10gramůCukr moučkový
- 5gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 350gramůCukr krupice
- 550mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůRum
- 200gramůDžem meruňkový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůHrozinky
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci. Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
- 2Máslo pokrájíme na drobné kousky a položíme na povrch těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě.
- 3Hrozinky namočíme do rumu a vmícháme do těsta, lehce zapracujeme i s kousky másla.
- 4Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
- 5Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme rum.
- 6Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
- 7Džem rozehřejeme s 50 ml vody a vzniklou směsí potřeme povrch bábovky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.