Rumová bábovka s rozinkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
501 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod tekoucí teplou vodou opláchneme na sítku rozinky, vložíme je do rumu a necháme namočené celou noc.
  • 2
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Spolu s vanilkovým cukrem a škrobovou moučkou utřeme na pěnu. Do jiné misky rozklepneme vejce, přidáme med a cukr. V horké vodní lázní šleháme 5 - 7 minut na hustou hmotu, poté odstavíme z vodní lázně, pokračujeme ve šlehání ještě dalších 10 minut. Vmícháme do vyšlehané žloutkové pěny, promícháme. Zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka přimícháme rozinky i s rumem.
  • 3
    Bábovkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, vlijeme těsto. Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme při 150 stupňové teplotě 45 - 50 minut.
  • 4
    Upečenou necháme ve formě mírně vychladnout a vyklopíme. Bábovku posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout úplně, krájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.