Rumová bábovka s rozinkami
70 min.
Ingredience
- 80gramůRozinky bílé
- 70mililitrůRum
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMed včelí
- 100gramůCukr krupice
- 2litryVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůStrouhanka
- 60gramůCukr moučkový
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 60mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
501 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pod tekoucí teplou vodou opláchneme na sítku rozinky, vložíme je do rumu a necháme namočené celou noc.
- 2Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Spolu s vanilkovým cukrem a škrobovou moučkou utřeme na pěnu. Do jiné misky rozklepneme vejce, přidáme med a cukr. V horké vodní lázní šleháme 5 - 7 minut na hustou hmotu, poté odstavíme z vodní lázně, pokračujeme ve šlehání ještě dalších 10 minut. Vmícháme do vyšlehané žloutkové pěny, promícháme. Zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka přimícháme rozinky i s rumem.
- 3Bábovkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, vlijeme těsto. Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme při 150 stupňové teplotě 45 - 50 minut.
- 4Upečenou necháme ve formě mírně vychladnout a vyklopíme. Bábovku posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout úplně, krájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.