Rumovo-rozinková zmrzlina

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
308 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla.
  • 2
    Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme k utřeným žloutkům. Vzniklou směs v kastrůlku pomalu zahříváme, dokud nezhoustne na krém. Nevaříme!
  • 3
    Poté krém přecedíme přes síto, opatrně přilijeme rum, vmícháme rozinky, směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.