Rumovo-rozinková zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 80mililitrůRum
- 3lžíceCukr krupice
- 70mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůHrozinky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 180mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
308 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla.
- 2Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme k utřeným žloutkům. Vzniklou směs v kastrůlku pomalu zahříváme, dokud nezhoustne na krém. Nevaříme!
- 3Poté krém přecedíme přes síto, opatrně přilijeme rum, vmícháme rozinky, směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.