Rumový svařák s medem
7 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 500gramůMed včelí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůHřebíček
- 15gramůSkořice mletá
- 15gramůCukr vanilka
- 1000mililitrůRum
- 240gramůCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Vodu nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, přidáme kousek skořice, hřebíčky, cukr, povaříme dvě minuty, aby se koření rozvonělo, přidáme med, citronovou šťávu a nakonec přilijeme rum. Necháme projít varem a odstavíme. Nápoj naléváme do skleniček s ouškem nebo do hrnečků, okraje ozdobíme plátkem naříznutého citronu a podáváme.
- 2Nápoj se pije velmi horký a v zimě je velmi žádaný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.