Rumpsteak ze svíčkové
26 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 60mililitrůOlej olivový
- 400gramůHranolky
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky asi 3 cm vysoké. Naklepeme pěstí, osolíme, opaprikujeme a posypeme troškou mouky. Na pánvi ropálíme olej a steaky opékáme zprudka po obou stranách po třech minutách. Kdy máme steaky obrátit poznáme podle toho, jakmile začne na povrch masa prosakovat krev. Do steaků nepícháme, obracíme je lopatkou, aby šťáva zůstala uvnitř.
- 2Ihned podáváme nejlépe s hranolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.