Rusalčiny věnečky
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
593 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme asi na dvě hodiny do studené vody.
- 2Když vyplave, vyválíme plát a vypichujeme kroužky, klademe na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem nebo krystalovým smíchaným s mletou skořicí.
- 3Pečeme v prudké toubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.