Ruská jablečná krémová polévka
45 min.
Ingredience
- 600gramůJablka
- 200gramůVeka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1200mililitrůVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 8lžicRýže dušená
- 8lžicZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na kousky.
- 2Suroviny vložíme do hrnce, přidáme kousek strouhané citronové kůry a mletou skořici. Poté vše zalijeme horkou vodou a rozvaříme. Rozvařenou směs necháme vychladnout, rozmixujeme ji, hrnec doplníme horkou vodou asi na 1200 ml, přidáme cukr, uvedeme do varu a asi 2 minuty povaříme.
- 3Při podávání dáme na každý talíř 2 lžíce dušené rýže a 2 lžíce zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.