Ruská velikonoční pascha
35 min.
Ingredience
- 800gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžičkyCitronová kůra
- 400mililitrůŠlehačka
- 100gramůKandované ovoce
- 300gramůJahodová zavařenina
- 400gramůCukr krupice
- 400gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
224 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý netučný tvaroh dobře utřeme s 200 g cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky do bílé pěny, přidáme k tvarohu, dobře promícháme, dále přimícháme vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Ušleháme šlehačku, zamícháme do tvarohové hmoty a nakonec vmícháme pokrájené kandované ovoce.
- 2Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme a paschu zatížíme, aby se dobře slisovala. Poté uložíme na 2 - 3 dny do lednice.
- 3Paschu podáváme nakrájenou jako dort, ozdobenou jahodovou nebo malinovou zavařeninou a kandovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.