Ruské bliny

30 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1170 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
74 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
113 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout.
  • 2
    Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně.
  • 3
    Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.