Ruské bliny
30 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 600mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1170 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
74 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
113 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout.
- 2Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně.
- 3Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.