Ruské jablečné bábušky
40 min.
Ingredience
- 8kusůJablko
- 8kusůŠvestky
- 2lžíceMarmeláda višňová
- 1lžíceBrandy
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMandle
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Středně velká vyzrálá jablka oloupeme, seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Švestky nakrojíme, vyjmeme pecky a nahradíme je oloupanými mandlemi. Višňovou zavařeninu smícháme s cukrem, koňakem a skořicí.
- 2Do dutiny jablka vložíe lžíci zavařeninové směsi, potom švestku s mandlí, navrch dáme opět zavařeninovou směs. Z lístkového těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm, rozkrájíme na čtverce o velikostí odpovídající velikosti jablek a jablka do nich zabalíme. Ze zbytku těsta vytvarujeme kuličky, které vtiskneme do vršků jablek, do nich ještě zapíchneme oloupané mandle.
- 3Jablka postavíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
- 4Bábušky podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.