Ruské jablečné bábušky

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velká vyzrálá jablka oloupeme, seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Švestky nakrojíme, vyjmeme pecky a nahradíme je oloupanými mandlemi. Višňovou zavařeninu smícháme s cukrem, koňakem a skořicí.
  • 2
    Do dutiny jablka vložíe lžíci zavařeninové směsi, potom švestku s mandlí, navrch dáme opět zavařeninovou směs. Z lístkového těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm, rozkrájíme na čtverce o velikostí odpovídající velikosti jablek a jablka do nich zabalíme. Ze zbytku těsta vytvarujeme kuličky, které vtiskneme do vršků jablek, do nich ještě zapíchneme oloupané mandle.
  • 3
    Jablka postavíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
  • 4
    Bábušky podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.