Ruské jablkové lívance
40 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 25gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 500gramůMouka polohrubá
- 4kusyJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1026 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout.
- 2Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme.
- 3Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.