Ruské jablkové lívance

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1026 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout.
  • 2
    Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme.
  • 3
    Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.