Ruské mandlové cukroví

35 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme, osušíme a umeleme do kastrolu. Postupně za stálého míchání k nim střídavě přidáváme bílky a cukr, dobře vypracujeme a prohřejeme. Potom těsto mírně ochladíme, přidáme mouku a důkladně promícháme.
  • 2
    Z těsta uválíme plát silný asi 0,5 cm, z kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary, přemístíme je na plech s pečícím papírem a plech vložíme do mírně vyhřáté trouby. Při pečení musí pečivo zrůžovět a vysušit se.
  • 3
    Hotové pečivo můžeme spojovat po dvou, mírně zahřátou ovocnou zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.