Ruské mandlové cukroví
35 min.
Ingredience
- 200gramůMandle
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 150gramůMarmeláda malinová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme, osušíme a umeleme do kastrolu. Postupně za stálého míchání k nim střídavě přidáváme bílky a cukr, dobře vypracujeme a prohřejeme. Potom těsto mírně ochladíme, přidáme mouku a důkladně promícháme.
- 2Z těsta uválíme plát silný asi 0,5 cm, z kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary, přemístíme je na plech s pečícím papírem a plech vložíme do mírně vyhřáté trouby. Při pečení musí pečivo zrůžovět a vysušit se.
- 3Hotové pečivo můžeme spojovat po dvou, mírně zahřátou ovocnou zavařeninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.