Ruské palačinky plněné jablky
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 350mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 5kusůJablko
- 40gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
133 mg
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s cukrem a solí, přidáme 100 ml vlažného mléka, promícháme, přisypeme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Potom přidáme 150 ml zakysané smetany, zředíme zbytkem mléka a dobře zpracujeme.
- 2Zároveň připravíme náplň. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je a smícháme s vanilkovým cukrem a mletou skořicí.
- 3Pánev střední velikosti dobře rozpálíme, vymažeme trochou oleje, sběračkou nalijeme těsto na pánev a necháme ho rozlít po celé ploše. Palačinky pečeme po jedné straně dorůžova, po druhé straně jen lehce zapečeme. Hotové palačinky rozložíme opečenější stranou nahoru, na každou dáme lžíci náplně, složíme je do šátečků a na oleji je po obou stranách osmažíme.
- 4Hotové palačinky pocukrujeme moučkovým cukrem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme je s bílou kávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.