Ruské palačinky plněné jablky

55 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 1lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaSůl
    • 350mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 5kusůJablko
    • 40gramůCukr vanilka
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 150gramůCukr moučkový
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
133 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme s cukrem a solí, přidáme 100 ml vlažného mléka, promícháme, přisypeme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Potom přidáme 150 ml zakysané smetany, zředíme zbytkem mléka a dobře zpracujeme.
  • 2
    Zároveň připravíme náplň. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je a smícháme s vanilkovým cukrem a mletou skořicí.
  • 3
    Pánev střední velikosti dobře rozpálíme, vymažeme trochou oleje, sběračkou nalijeme těsto na pánev a necháme ho rozlít po celé ploše. Palačinky pečeme po jedné straně dorůžova, po druhé straně jen lehce zapečeme. Hotové palačinky rozložíme opečenější stranou nahoru, na každou dáme lžíci náplně, složíme je do šátečků a na oleji je po obou stranách osmažíme.
  • 4
    Hotové palačinky pocukrujeme moučkovým cukrem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme je s bílou kávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.