Ruské velikonoční copy a růžičky
45 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceŠlehačka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3lžíceBrandy
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 15gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
66 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vlahé mléko, šlehačku, žloutky, cukr, sůl a koňak dobře promícháme, postupně přidáváme hladkou mouku až vypracujeme tuhé těsto. Rozválíme je na tenkou placku jako na nudle.
- 2Polovinu placky nakrájíme na úzké proužky dlouhé 10-12 cm. Vždy 3 proužky spleteme do copánků, konce slabě potřeme bílkem a spojíme. Z druhé poloviny placky vykrojíme tvořítky malá kolečka 3 velikostí, skládáme je na sebe od největší po nejmenší. Prostředek zamáčkneme a okraje nařízneme.
- 3Takto upravené těsto smažíme ve vysoké vrstvě oleje, necháme na sítu okapat a potom obalujeme. Copy v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým, růžičky v moučkovém cukru smíchaném s mletou skořicí.
- 4Podáváme jako velikonoční pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.