Ruské věnečky
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSkořice mletá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku s práškem do pečiva, solí a skořicí prosijeme na vál.
- 2Cukr, vejce a máslo umícháme, rozředíme mlékem a po trošce přidáváme do mouky. Vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.
- 3Těsto rozválíme na 1/2cm silný plát a kulatou formičkou vykrajujeme věnečky. Smažíme je v rozpáleném sádle.
- 4Usmažené věnečky pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.