Ruský citrónový chlebíček

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
56 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 2
    150 g másla utřeme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna světlá. Potom za stálého míchání přidáváme nastrouhanou citronovou kůru, půl balíčku vanilkového cukru, citronovou šťávu, polohrubou mouku, opláchnuté hrozinky a na kousky nakrájené kandované ovoce. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Těsto přeložíme do máslem vymazané, strouhankou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut.
  • 4
    Hotový chlebíček za tepla dobře pocukrujeme, naporcujeme a podáváme ozdobený zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.