Ruský citrónový chlebíček
60 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 3lžičkyCitronová kůra
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 320gramůMouka polohrubá
- 50gramůHrozinky
- 75gramůKandované ovoce
- 2lžíceStrouhanka
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 190gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
56 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 2150 g másla utřeme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna světlá. Potom za stálého míchání přidáváme nastrouhanou citronovou kůru, půl balíčku vanilkového cukru, citronovou šťávu, polohrubou mouku, opláchnuté hrozinky a na kousky nakrájené kandované ovoce. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Těsto přeložíme do máslem vymazané, strouhankou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut.
- 4Hotový chlebíček za tepla dobře pocukrujeme, naporcujeme a podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.