Ruský citrónový rosol

20 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.
  • 2
    Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.
  • 3
    Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.