Ruský citrónový rosol
20 min.
Ingredience
- 650mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaHřebíček
- 25gramůŽelatina
- 4lžíceCitronová šťáva
- 125mililitrůŠlehačka
- 1kusCitrony
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.
- 2Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.
- 3Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.