Ruský telecí řízek

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.
  • 2
    V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.
  • 3
    Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.
  • 4
    Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.
  • 5
    Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.