Ruský telecí řízek
50 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůTelecí kýta
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 100gramůCibule
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůHouby nakládané
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.
- 2V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.
- 3Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.
- 4Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.
- 5Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.