Růžičková kapusta po bruselsku
60 min.
Ingredience
- 3decilitryVývar z hovězích kostí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kilogramKapusta růžičková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme doměkka.
- 2Mísu odstavíme z ohně a přidáme smetanu s rozšlehanými žloutky. Vše opatrně zamícháme.
- 3Podáváme v míse, ve které se kapusta připravovala.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.