Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 80gramůOřechy lískové
- 750gramůKapusta růžičková
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě.
- 2Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut.
- 3Horkou omáčku nalijeme na kapustu.
- 4Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.