Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaMuškátový květ
- 100gramůOřechy lískové
- 800gramůKapusta růžičková
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přilijeme víno, osolíme, mírně osladíme a okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekané, nasucho opražené lískové oříšky a omáčku ještě chvíli povaříme.
- 3Růžičkovou kapustu upravíme na talíře a zalijeme horkou oříškovou omáčkou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.