Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava
60 min.
Ingredience
- 1kusFeferony
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMajoránka
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 600gramůOkouník mořský
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 340gramůFazole Fava
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
254 mg
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Fazole lehce povaříme a oloupeme.
- 2V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.
- 3Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.
- 4Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.