Ryba bílá po sečuánsku

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme. Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.