Ryba bílá po sečuánsku
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 350gramůBílá ryba
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceVíno bílé
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 6lžicOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaOcet rýžový
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
- 1,75decilitryVývar rybí
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2lžičkyVoda pitná
- 1kusCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme. Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.