Ryba na luskách
50 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,4litrVývar rybí
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceVoda pitná
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut. Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem. Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.