Ryba na paprice
40 min.
Ingredience
- 240gramůKapr obecný
- 60gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kostkaBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
547 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapra naporcujeme, osolíme a zaprášíme paprikou, cibuli pokrájíme na drobné kostičky, uvaříme čtvrt litru hovězího vývaru z kostky.
- 2V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji osmahneme porce kapra s cibulí, podlijeme sběračkou vývaru a pod poklicí dusíme asi deset minut, až je ryba měkká. Rybu po pěti minutách obrátíme.
- 3Hotovou rybu vyjmeme a držíme na teple.
- 4Omáčku zredukujeme na olej, zaprášíme moukou, kterou chvíli restujeme. Poté ji rozředíme zbylým vývarem, dobře našleháme a provaříme.
- 5Porce ryby dáme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.