Ryba na pórku zapečená se sýrem

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůKapr obecný
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 200gramůPórek
    • 20gramůOlej rostlinný
    • 2špetkySůl
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaPodravka
    • 2lžíceVoda pitná
    • 30gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, solíme, zakapeme citronovou šťávou a pod fólií necháme zhruba hodinu v chladničce.
  • 2
    Pórek pokrájíme na silná kolečka, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 gramy oleje.
  • 3
    Pórek podusíme v malém rendlíku na dvou lžících vody. Dno pekáčku vyložíme polovinou pórku, na něj položíme porce kapra, okořeníme Podravkou a pokapeme zbylým olejem. Na rybu rozložíme druhou polovinu pórku a v troubě pečeme zhruba dvacet minut. Poté na porce ryby s pórkem položíme plátky sýra, zaprášíme ho mletou paprikou a v troubě necháme roztavit.
  • 4
    Jako přílohu volíme restované brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.