Ryba na sladkokyselo
50 min.
Ingredience
- 3kusyZázvor celý
- 120gramůCukr krupice
- 6lžicOcet vinný
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceSolamyl
- 1lžíceOmáčka sójová
- 30gramůBambusové výhonky
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 250mililitrůVoda pitná
- 40dekagramůKapr obecný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých špiček.
- 2Ve woku zahřejeme vodu, ponoříme do ní rybu a přidáme sherry a několik plátků čerstvého zázvoru. Přiklopíme a stáhneme z ohně, necháme asi 20 minut stát, aby se ryba ve vodě dovařila. Zda je ryby již hotová zjistíme tak, že zatáhneme za hřbetní ploutev, jde-li uvolnit, je ryba vařená. Přendáme na nahřátý servírovací talíř a udržujeme v teple.
- 3Ve woku necháme 4 lžíce vody, přidáme nakrájené bambusové výhonky, cibuli, cukr, nasekaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, ocet, sojovou omáčku, solamyl a zbylý pokrájený zázvor a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybu, zbytek podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 23. 12. 2016
Ryba na sladkokyselo
Zajímavý recept