Ryba pečená v soli
60 min.
Ingredience
- 1800gramůOkouník mořský
- 4kusyTymián čerstvý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 3000gramůSůl
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
11 g
Vápník
907 mg
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu.
- 2Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl.
- 4Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.