Ryba pečená v soli

60 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
11 g
Vápník
907 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu.
  • 2
    Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl.
  • 4
    Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.