Ryba po sečuánsku

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z ryby omyjeme pod proudem tekoucí vody, osušíme a rozkrojíme napříč.
  • 2
    Vyrobíme si marinádu. Do misky vlijeme 4 polévkové lžíce rýžového vína, 2 polévkové lžíce vody a přidáme 2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky a polévkovou lžíci škrobu. Filety položíme do nádoby s připravenou marinádou a marinujeme je asi 20 minut.
  • 3
    Česnek zbavíme slupky a nasekáme na drobné kousky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na malé kostičky. Pastu miso promícháme v misce s cukrem, dokud se dokonale nespojí. Přidáme 2 polévkové lžíce rýžového vína, 3 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky a zalijeme cca 250 ml vody.
  • 4
    Na plotnu si připravíme wok, v němž rozpálíme olej a vložíme na něj ryby. Každou stranu rybího filetu opékáme přibližně 6 minut. Hotové filety vyjmeme a ponecháme v teple, aby okapal přebytečný olej.
  • 5
    Většinu oleje z woku odlijeme a necháme v pánvi jenom jeho malou část. Na ni vhodíme nakrájené jarní cibulky a česnek. Vlijeme marinádu a pastu miso. Počkáme až směs víckrát přejde varem a potom ji odstavíme z plotny. Upečené rybí filety zalijeme hotovou směsí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.