Ryba po sečuánsku
40 min.
Ingredience
- 1kilogramRybí filety
- 5stroužkůČesnek
- 5kusůCibulka jarní
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 6lžicVíno rýžové čínské
- 1lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2lžíceSójová pasta Miso
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceOmáčka sójová
- 200mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z ryby omyjeme pod proudem tekoucí vody, osušíme a rozkrojíme napříč.
- 2Vyrobíme si marinádu. Do misky vlijeme 4 polévkové lžíce rýžového vína, 2 polévkové lžíce vody a přidáme 2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky a polévkovou lžíci škrobu. Filety položíme do nádoby s připravenou marinádou a marinujeme je asi 20 minut.
- 3Česnek zbavíme slupky a nasekáme na drobné kousky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na malé kostičky. Pastu miso promícháme v misce s cukrem, dokud se dokonale nespojí. Přidáme 2 polévkové lžíce rýžového vína, 3 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky a zalijeme cca 250 ml vody.
- 4Na plotnu si připravíme wok, v němž rozpálíme olej a vložíme na něj ryby. Každou stranu rybího filetu opékáme přibližně 6 minut. Hotové filety vyjmeme a ponecháme v teple, aby okapal přebytečný olej.
- 5Většinu oleje z woku odlijeme a necháme v pánvi jenom jeho malou část. Na ni vhodíme nakrájené jarní cibulky a česnek. Vlijeme marinádu a pastu miso. Počkáme až směs víckrát přejde varem a potom ji odstavíme z plotny. Upečené rybí filety zalijeme hotovou směsí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.