Ryba s omáčkou grepovou
30 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 2kusyGrapefruity
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,1litrVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 800gramůMořský ďas
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme mrkev, nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev podusíme 10 minut.
- 2Rozpůlíme grapefruity a vymačkáme šťávu přímo k mrkvi do hrnce, vmícháme šlehačku, podlijeme rybím vývarem a necháme povařit 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
- 3Rybu opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 4V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a rybí kousky smažíme 5 minut.
- 5Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.