Ryba ve sladkokyselé omáčce

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř.
  • 2
    Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu.
  • 3
    Ozdobíme lístky koriandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.