Ryba ve sladkokyselé omáčce
50 min.
Ingredience
- 30gramůPaprika červená
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 55gramůBambusové výhonky
- 30gramůPaprika zelená
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžíceSolamyl
- 50gramůOlej stolní
- 0,5šálekHovězí vývar základní
- 670gramůKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř.
- 2Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu.
- 3Ozdobíme lístky koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.