Rybí filé po cikánsku
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
589 mg
Cukr
641 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme papriku a osmahneme. Osolené filé vložíme na cibuli a dusíme.
- 2Měkké filé přendáme na talíř, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky a povaříme. Nakonec do omáčky přilijeme mléko a smetanu a ještě povaříme. Omáčka má být světle růžová a hladká.
- 3Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.