Rybí filet s jarní zeleninou
30 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 50gramůCibulka jarní
- 80gramůKarotka
- 150gramůHrachové lusky
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka a mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Rybí filety případně vykostíme, nakrájíme je na větší kousky, lehce osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Všechnu zeleninu osmahneme na másle, podlijeme vývarem, promícháme a vmícháme smetanu. Přidáme rybu a asi 5 minut v nezakryté nádobě vaříme. Zlehka promícháme a dalších 5 minut necháme táhnout.
- 2Podáváme s bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.