Rybí kari s bambusem
35 min.
Ingredience
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůBambusové výhonky
- 40gramůBazalka
- 2kusyChilli paprička
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 220gramůKokosový krém
- 6gramůKari pasta
- 500mililitrůMléko kokosové
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 40mililitrůCukr třtinový
- 600gramůFilety z tresky tmavé
- 20mililitrůOlej sezamový
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
58 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple.
- 2Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.