Rybí knedlíčková polévka
75 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyAvokádo
- 0,75litrVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme šalotku. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm šalotku.
- 2Oloupeme, podélně rozpůlíme avokádo a zbavíme ho jádra. Z dužiny umixujeme pyré a promícháme s citronovou šťávou. Avokádové pyré přidáme se zeleninovým vývarem k šalotce a povaříme 30 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- 3Rozsekáme rybu a promícháme se žloutkem a smetanou. V hrnci necháme dostatečné množství osolené vody a z rybí hmoty vytváříme knedlíčky, které vaříme ve vodě 6 minut.
- 4Omyjeme kopr a nasekáme ho najemno.
- 5Do misek nalijeme polévku, rozdělíme do nich knedlíčky a posypeme koprem.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.