Rybí konzervy
340 min.
Ingredience
- 3kilogramyKapr obecný
- 3lžíceSůl
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaPepř černý celý
- 10kusůNové koření
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
364 mg
Cukr
9 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě.
- 2Po vychladnutí vložíme pečené rybí maso do čistých sklenic nebo konzerv, přidáme koření a přilijeme tolik vody, aby sahala asi 2 cm nad maso. Můžeme přilít i trochu oleje.
- 3Zavařujeme při 100 stupních Celsia asi 5 hodin, dbáme přitom, aby se z hrnce nevyvařila voda.
- 4Konzervy uložíme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Rybí konzervy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký druh ryby se dá použít a jak dlouho sterilizovat v zavarovacim hrnci. Díky Petra